כללי

10 דברים שאפשר לעשות באישפוז

אישפוז הוא לא עניין נחמד, אבל לפעמים הוא מחוייב המציאות. כשילד מוצא את עצמו בתקופה של אשפוז ולפעמים אף אישפוז ממושך, זה הזמן להתחיל לחשוב באופן יצירתי ולנצל את הזמן בדרך שתעשה לו – ולכם, הכי טוב שאפשר בנסיבות.

ביקשנו מרכזי “גדולים מהחיים” בבתי החולים השונים, לספר לנו מניסיונם רב-השנים על הפעילויות המקוריות, הנחמדות והכייפיות ביותר שאפשר לעשות במהלך האישפוז. הנה כמה רעיונות. חלקם מתאימים לקטנים, חלקם לילדים יותר גדולים וחלקם מתאימים לכולם. העיקר, שהאשפוז יעבור בקלות ובמהירות ככל שניתן.

הנה ההצעות שלהם:

1. פרויקט מתמשך משותף
פרויקט משפחתי מתמשך הוא משהו לחכות לו.
זה יכול להיות פאזל ענק עם 1000 חלקים, עריכת אלבום, בניית דגם מורכב או ערכת לגו משוכללת.
העיקר שיש לכם מטרה משותפת שצריך לעבוד בשבילה.

2. תיעוד
כתיבת יומן/ צילום סטילס או וידאו/ ניהול חשבונות ברשתות חברתיות/ בלוג / וולוג (בלוג-וידאו)
לא משנה מה הדרך המועדפת על הילד שלכם, לתיעוד יש ערך תירפוטי ומחזק. הוא יכול להיות פרטי או פומבי, לכל ילד ולכל משפחה מתאימה דרך שונה, אבל הוא בטוח מאפשר להחצין ולשחרר רגשות, להעביר מסרים שקשה להעביר בדרך אחרת

3. ללמוד משחקים חדשים
שש-בש, שח-מט, רמי, פוקר, וויסט, טאקי, דמקה – תופתעו לגלות כמה מהר הילדים יתאהבו במשחקים הקלאסיים, כמה כיף להעביר איתם את הזמן וכמה קל יהיה להם להתחיל לנצח אתכם גם אם לא תוותרו להם…
גם בנות השירות במחלקה ישמחו לתת פייט לילד שלכם במשחקי קלפים או קופסה.

4. לגלות את הצד האמנותי שלהם
הרבה מאד ילדים מגלים את עולם הציור דווקא כשהם מגיעים לאישפוז. זה מרגיע, זה כיף וזה מאפשר לבטא תחושות ורגשות.
יש ילדים שאוהבים לרשום, יש כאלה שקנווסים וצבעי שמן מדברים אליהם, יש את אלה שאוהבים לפסל ויש את אלה שאוהבים לצבוע מנדלות או חוברות צביעה.
בכלל עבודות יצירה, עיצוב אופנה, עבודות מלאכה ואפילו סריגה, רקמה, אריגה או שזירת צמידים, יכולים להיות עיסוק מהנה במיוחד.

5. ללמוד לנגן
מוזיקה עושה טוב ויש הרבה מאד כלים שאפשר להכניס עד למיטה וללמוד לנגן עליהם. גיטרה, חלילית ואפילו אורגנית.
כמובן שרצוי ללוות את לימוד המוזיקה גם בהאזנה למוזיקה אהובה באזניות ולקבל תמריץ והשראה להמשך הלימוד.

6. מסכים בלי רגשות אשמה
כן, כן, אנחנו יודעים שהם ממילא תקועים בטלפונים, בטאבלטים ובמחשבים הניידים. רואים שם סרטים ומשחקים שם משחקים. בינינו, גם זו דרך להעביר את הזמן. אבל אפשר לבחור סדרות וסרטים ולצפות יחד. רצוי להתארגן על מסך גדול יותר (לפחות טאבלט) כדי שיהיה נוח. אפשר לשחק אחד נגד השני, לערוך קליפים מצחיקים במיוזיקלי וגם את המסכים להפוך לאינטראקציה חברתית יותר.

7. להתכתב
חברים לעט יכולים להיות דבר נפלא בתקופה הזו. ממש כמו פעם. נסו למצוא ילד או ילדה בני אותו גיל, בארץ או בחו”ל, שמעוניינים להתכתב עם הילד שלכם. כי אין כמו לצפות למעטפה שתגיע…

8. למצוא חברים חדשים
הרבה יותר נעים להעביר את האישפוז כשיש עם מי לדבר, עם מי לצחוק ועם מי לשחק. יש ילדים שעושים את זה בקלות, באופן טבעי ותוך 5 דקות יש להם חברים בכל המחלקה, מכל הגילאים. יש ילדים שקצת יותר קשה להם. במידת הצורך, בקשו עזרה מהצוות ונסו לחבר אותם לילדים שיכולים להתאים להם מבחינת גיל ומבחינת תחומי עניין.

9. לשמור על קשר
הילד אולי באישפוז, אבל זה לא צריך להפריע לו לשמור על קשר עם משפחה וחברים. שיחות סקייפ עם הכיתה ועם חברים, כתיבת אימיילים ואפילו מכתבים, כמו של פעם. בכל האמצעים ובכל הדרכים, חשוב לאפשר לילד להישאר חלק מהסביבה שלו.

10. להקריא ספרים
אפילו לילדים הגדולים יותר שכבר קוראים בעצמם, לא תמיד יש כוח לקרוא. אפילו בני נוער שכבר הפסיקו לקרוא, לא יסרבו לשמוע ספר טוב. סיפור לילה לפני השינה הוא תמיד טקס נעים ואינטימי. הוא מאפשר לברוח קצת לצרות של אחרים, הוא מאפשר לפתוח דיונים ושיחה, הוא יכול לתת כוח והשראה לקרב הפרטי. זה הזמן לגלות מחדש את הספרים ולמצוא את אלה שעושים טוב.


וגם… לתכנן מה לעשות כשמשתחררים הביתה! הלוואי במהרה.

לא משאירים אותם לבד עם הסרטן!
דילוג לתוכן