הורים

טיפול סיעודי

מה מגיע לי אם הילד מוגדר כסיעודי

ילדים, כמו מבוגרים, מוגדרים כסיעודיים כאשר בבדיקת כשירות וביומיום אינם מסוגלים לבצע לפחות 3 פעולות חיים בסיסיות מתוך רשימה של 6 פעולות מוגדרות כאלו. 

גמלת ילד נכה משולמת בהתאם ללקות שיש לילד ומידת תלותו בזולת. ילד עם יותר מלקות אחת יהיה זכאי לגמלה על-פי הליקוי המזכה בסכום הגבוה יותר וילד סיעודי יהיה זכאי לגמלה הגבוהה ביותר.

מקבלי גמלת ילד נכה המונשמים באמצעות מכונת הנשמה או קנולת טרכאוסטומיה, עשויים להיות זכאים לקבלת תוספת לגמלה. התוספת היא בסך 1,850 ש"ח, נכון לשנת 2021.התוספת משולמת במקום "גמלת טיפול אישי סיעודי" ששולמה בעבר לזכאים על-ידי משרד הרווחה והשירותים החברתיים.

אם הילד החולה זקוק למטפל סיעודי במשרה מלאה לפחות, ייתכן שניתן לקבל היתר להעסקת עובד זר בסיעוד.

קופות החולים מפעילות יחידות לטיפול ביתי – רפואי, סיעודי ושיקומי עבור חולים המרותקים לביתם, במסגרת טיפול ביתי תומך (טיפול פליאטיבי).

הרשויות המקומיות מעניקות לתושבים שהם אנשים עם מוגבלות הנחות בתשלומי הארנונה. לפרטים על האוכלוסיות הזכאיות להנחות, יש לפנות לרשות המקומית. 

במקרים מסוימים ובהתאם לקריטריונים, תיתכן זכאות לתג חניה לנכה ולקרוב המסיע ילד נכה.

קבלת תו חניה 

איזה הטבות מקנה התו?

בעל תו חניה רשאי להחנות את רכבו בחניות המיועדות לנכים ובמקרים מסוימים במקומות שהחנייה אינה מותרת בהם, כאשר האדם הנכה נמצא ומשתמש ברכב.

פטור מתשלום חניה בחניות ציבוריות, בשעה שהנכה נמצא ומשתמש ברכב. 

ישנן רשויות הפוטרות בעלי תו נכה גם מתשלום בכחול-לבן, יש לברר מול הרשות המקומית. 

בעל תו חניה עם סמל כיסא גלגלים רשאי לנסוע בנתיב תחבורה ציבורית כאשר הנכה נמצא ברכב. 

איך מוציאים תו חניה?

ניתן להוציא תו חניה עבור עד שני כלי רכב המשרתים את הילד הנכה. הפניה נעשית מול משרד התחבורה, ניתן למצוא באתר משרד התחבורה "בקשה לקבלת תג חניה לנכה ופטור מאגרת רישוי" או באתר כל זכות. הזכאות מקנה תו חניה לשני רכבים והנחה בתשלום אגרת רישוי לרכב אחד.

סימון אזור חניה לנכה ליד הבית – מי שמוגבל בניידות יכול לפנות לרשות המקומית בבקשה לקביעת תמרור לחניה בלעדית. הבקשה  תועבר לוועדה של הרשות המקומית. חשוב להעביר בקשה מנומקת בכתב. 

גדולים מהחיים מסייעת לקבלת תו נכה במהירות – שירות מיוחד לזירוז תווי נכה! ניתן ליצור קשר עם העמותה קשר לטיפול באישורים וזכאות לתו נכה שמתעכבים במשרד התחבורה ולקבל מענה מהיום למחר.

 

העסקת מטפלים סיעודיים זרים

מי זכאי להעסיק מטפל סיעודי זר?

משפחות המקבלות גמלת ילד נכה מאת המוסד לביטוח הלאומי זכאיות לקבלת היתר להעסקת עובד זר סיעודי כאשר: הילד החולה זקוק לליווי וקבלת עזרה פיזית במסגרת הלימודית, הילד זקוק לליווי והשגחה תמידיים במשך רוב שעות היום ונמנע ממנו להשתלב במסגרות לימודיות, ו/או הילד זקוק לטיפולים יומיומיים צמודים בביתו.

קבלת היתר מרשות האוכלוסין העסקת עובד זר מותנית בקבלת רישיון העסקה מרשות האוכלוסין וההגירה. לקבלת הטפסים באתר כל זכות "קבלת היתר להעסקת עובד זר בסיעוד", או באתר משרד הפנים ו/או ניתן להיעזר בעובדת הסוציאלית בבית החולים. בטופס תתמקדו בחלק המתייחס להעסקה לטיפול בילד חולה.

ההיתר ניתן ל 3 שנים וניתן להארכה. עובד זר שמסיבות שונות אינו מתאים ניתן להחליפו.

העסקה – לאחר קבלת הרישיון יש לפנות לחברת סיעוד המעסיקה עובדים זרים ופועלת ברישיון. 

עלויות העסקת עובד זר סיעודי– על פי החוק עובד זר סיעודי זכאי לפחות לשכר מינימום, על שכר זה יש להוסיף תשלומי  ביטוח רפואי, ביטוח פנסיוני, חופשה שבועית של 25 שעות שבועיות רצופות, חופשה שנתית, חופשה של 9 ימי חג בשנה, דמי הבראה שנתיים ותשלומי פיצויים בסיום עבודתו. יש להוסיף לחישוב גם את הוצאות הקיום של העובד  בבית כמו מזון. במידה והעובד הזר מוותר על ימי החופשה השבועיים, ימי חופשת חג ו/או ימי חופשה שנתית יש לשלם לו 150% משכרו היומי. 

למי שמקבל גמלת ילד נכה ישנו פטור מתשלום חודשי למוסד לבטוח לאומי עבור העובד הזר עד לשכר בסך 5,500 ש"ח, כאשר שכרו משולם בהעברה בנקאית ו/או בהמחאה לחשבון הבנק של העובד הזר.

כמו כן ישנם תשלומי אגרה שונים להוצאת הרישיון, להארכת רישיון.

סיום העסקה- עם סיום העסקת עובד זר יש לשלם לו פיצויים בגובה של משכורת חודשית אחת כפול מספר שנות העבודה אצל המטופל. מדובר בסכומים גבוהים, תלוי במשך תקופת העסקתו של המטפל.

העסקת מטפל סיעודי זר – נקודות למחשבה

    • העסקת מטפל זר כרוכה בהוצאה גבוה של אלפי ש"ח לחודש. חשוב לברר במדויק מה היקף ההוצאה הכולל ולבדוק את יכולת המשפחה לעמוד במימון הכספי.
    • בחירת מטפל המתאים- חשוב להתאים את המטפל לבני המשפחה ולילד החולה. יש להתייחס לשפות דבור ולהעדפה של גבר או אישה.
    • אם המטפל נמצא בארץ חשוב להיפגש עמו ולהתרשם וכן לשוחח עם מעסיקיו הקודמים.
    • הכנת מקום מגורים מכבד.
  • תאום ציפיות- חשוב שההורים והילד החולה יגדירו מה הציפיות שלהם מהעובד הזר,  אילו מטלות הם מבקשים שיבצע, שעות וימי עבודה, מה מידת המעורבות שלו בחיי המשפחה. לאחר ההכרות ובניית האמון עם המטפל הזר ובהתאם לצרכים המשתנים של הילד החולה והמשפחה, מגדירים ציפיות ומטלות מחדש.

חשוב שהמשפחה תעבוד בתאום כך שהמטפל הזר ידע מה מצופה ממנו, ידע למי במשפחה הוא יכול לפנות בשאלה ולא יעמוד במצבים של פניות סותרות ואף מנוגדות. 

העבודה של המטפל הזר קשה מאוד גם פיזית וגם נפשית. חשוב לכבד את המטפל להיות ערים לצרכיו. בדרך כלל המטפל נקשר לילד בו הוא מטפל דואג וכואב עמו. נכון לשים לב גם למצבו הרגשי, לשתף ולתמוך.

הוספיס בית

שירות הוספיס בית הוא שירות הנמצא בסל הבריאות ומהווה אלטרנטיבה לאשפוזים חוזרים בבתי חולים למטופלים חשוכי מרפא. קופות החולים מחויבות לספק את השירות למטופלים אשר עומדים בקריטריונים שנקבעו על פי חוק.

חוק החולה הנוטה למות בישראל מסדיר את זכויות החולה הסופני מול המערכת הרפואית והמוסדות הממשלתיים השונים ומעניק לחולה את הלגיטימציה לנהל את ימיו האחרונים בהתאם לרצונו. 

על פי החוק, כל אזרח שמחלתו במצב מתקדם ורופא מומחה קבע שאין אפשרויות טיפול נוספות, זכאי לקבל טיפול תומך (פליאטיבי) בהוספיס בית ללא תשלום, כחלק מסל השירותים של קופת החולים. השירות כולל מענה רפואי מלא, מענה פרא-רפואי בדיקות, מענה סוציאלי ועוד. 

כדי לקבל את השירות יש לפנות לקופת החולים.

מסגרות הוספיס

מסגרות הוספיס מיועדות לחולה בשלב מתקדם של המחלה כאשר מוצו הטיפולים האפשריים, כאשר מתקבלת החלטה להעניק טיפול הממוקד בהקלת סימפטומים,

  • הוספיס אשפוזי – מעניק מערכת תומכת רפואית, סיעודית ורגשית לילד החולה ולמשפחתו, כאשר לא ניתן להמשיך ולטפל בילד בביתו. הטיפול ניתן על ידי צוות מיומן.

ההפניה נעשית דרך בית החולים, אנשי טיפול בקהילה וגם באופן עצמאי. הקבלה להוספיס אשפוזי נעשית על פי הערכה של צוות רב מקצועי ועל בסיס מקום פנוי. האשפוז הוא ללא תשלום אך מותנה בקבלת התחייבות מקופת החולים.

  • הוספיס ביתי מעניק מערכת תומכת רפואית, סיעודית ורגשית לילד החולה ולמשפחתו בבית. הוספיס ביתי מופעל על ידי יחידות לטיפול בית של קופות החולים ו/או גורמים פרטיים המופעלים על ידם וכוללות בדרך כלל רופא, אחות, פיזיותרפיסט ועובד סוציאלי.  הפניה היא על ידי גורמי טיפול בקהילה/בית החולים. השרות הינו ללא עלות. 
מענה טלפוני
ימים א'-ה' 8:00 עד 17:00
טלפון 6050* או 04-8812345
שעות קבלה
א', ג', ה' 08:30 עד 14:45
ב', ד' 16:00 עד 19:00
דוא"ל
[email protected]
* כדי לשמור על בריאותכם ולמנוע המתנה מיותרת, לקבלת שירות הזמינו תור מראש באמצעות מערכת זימון תורים.
לא משאירים אותם לבד עם הסרטן!
דילוג לתוכן